Hur går en behandling till

Body Adjustment

Det går inte att "justera det onormala till det normala", dvs det är omöjligt att bara hantera kroppens skadade/smärtsamma område, oavsett om det är en särskild led, ett organ eller en nervtillförsel utan jag tar med hela kroppen i beaktande när jag behandlar....

Grundlig genomgång

För mig är det viktigt att du som patient känner dig trygg och får bästa tänkbara behandling. Därför börjar jag alltid med en grundlig genomgång av dig och dina specifika problem. Baserat på resultatet gör jag sen en bedömning av vilken typ av osteopatisk behandling som passar bäst för dig.

Det är alltid viktigt att fastställa vad som orsakar problemet, hur det har uppkommit, och vilka faktorer som bidrar till att besvären kvarstår, för att jag skall kunna hjälpa dig på bästa sätt. 

Behandlingen infattar vanligtvis en kombination av olika osteopatiska behandlingstekniker men som Klassisk Osteopat använder jag ofta Body Adjustment - en så kallad ”helkroppsrutin som bland annat innefattar palpation för att kunna bedöma och värdera responsen i kroppens vävnader. 

Jag ger dig också råd och tips som hjälper dig att understödja läkningen.

Exempel på vad jag behandlar:

- Cirkulationsstörningar som högt blodtryck
- Ryggsmärtor  t ex ryggskott
- Nacksmärtor t ex nackspärr, whiplash etc.
- Höft- & Bäckensmärta
- Axelproblem t ex Frozen shoulder
- Tennis- eller golfarmbåge
- Problem i höfter, knän, fötter
- Smärtor i ben eller armar
- Idrottsskador
- Migrän, huvudvärk och käkledsproblem
- Stressrelaterade besvär
- Magproblem
- Artros
- Sömnproblem