Jag har arbetat som osteopat sedan 1992

Jag jobbar som Osteopat i stockholm och sedan 1992 har jag fixat nackar, lindrat huvudvärk och migrän, rätat ut krokiga ryggar och sneda höfter. Hjälpt folk med onda magar och förstoppning.

Vad är Osteopati

Osteopatin lägger största vikt vid att upprätta kroppens grundstruktur så att alla dess organ ska kunna samverka optimalt.
Osteopaten använder sina händer som verktyg för att få muskler, ligament, bindväv och inre organ att samverka enligt medfödda principer. Med skonsamma och effektiva tekniker återställer osteopaten balansen i kroppen så att den återfår kontrollen över sina funktioner igen.
Den klassiska osteopatin har en unik helhetssyn på kroppen, där nervsystemet, blodcirkulationen, de hormonella och de lymfatiska systemen tillsammans med bindväv, muskler, leder, ligament och inre organ utgör en väl integrerad och fungerande helhet och behandlas som sådan.

En behandlingsform med gamla anor

Osteopatin är den äldsta av de moderna manuella medicinerna och grundades på 1850-talet av läkaren och prästen Andrew T. Still.
I sitt ursprungsland USA är osteopatin en specialitet inom den traditionella medicinen och i England arbetar osteopater och läkare tillsammans.
I Sverige är osteopatin relativt ny men är på stark frammarsch och håller på att etablera sig som ett kraftfullt alternativ till övriga manuella terapier. I Sverige finns i dag en 5-årig utbildning.
Manuell medicin betyder att terapeuten använder sina händer när han/hon behandlar patienten, och idag är det många människor som söker någon form av manuell behandling för sina problem.

Obalans kan orsaka sjukdomar

Spänningar, stress, ensidiga och felaktiga rörelser ger upphov till en mängd olika problem i kroppen. För att uthärda smärtan spänner vi oss. När väl denna obalans får fäste i kroppen blir följden att vitaliteten försämras.
Förutom att det på sikt kan ge upphov till fler låsningar så påverkas också våra inre organ och vårt immunförsvar.
Hela vår kropp är uppbyggd för att varje del av oss ner till minsta cell ska fungera i ett samspel där de olika delarna är beroende av varandra

Osteopatin har en unik helhetssyn

När osteopaten löser spänningar och stärker upp patientens muskelkorsett kommer blodcirkulationen igång. Då ökar syre- och näringstillförsel till det skadade området.
När spänningarna släpper och blod och lymfa åter kan flöda fritt anpassar sig nervfunktionerna till en normal nivå. Nervsystemet är högst delaktigt i att problemet (låsningen) fått fäste.
Alla besvär börjar med att en sensorisk nervimpuls från det skadade området skickas in till ryggmärgen. Därifrån skickas sedan motoriska nervimpulser ut som orsakar spänningar, snedheter och låsningar i det skadade området.
Enligt osteopatin är hela den här kedjan av händelser intimt förknippade med varandra. Det är en sammanhängande process som det är nödvändigt att behandla som helhet för att uppnå en permanent förbättring.
Behandlar man enbart det drabbade området får man bara en tillfällig lösning. Den onda ryggen eller höften kommer då med stor sannolikhet snart att åter göra sig påmind.
Söker du Osteopat i stockholm så har du kommit rätt. Börja med att slåen signal så berättar jag gärna mer. Vill du boka tid kan du göra det här.

Osteopatin tvingar sig aldrig på kroppen

Det friska området kring en skada stimuleras så att kroppen själv kan starta läkningsprocessen. Osteopaten följer kroppens naturliga rörelser. Med skonsamma effektiva tekniker som verkar på djupet bearbetas muskler, ligament och bindväv runt omkring kroppens olika leder för att återställa en normal rörlighet.

Behandlingen riktar sig även mot inre organ som mjälte, lever och njurar etc. som också har en viss rörlighet. När muskelspänningar elimineras och cirkulationen och nervfunktionen normaliseras får kroppen en knuff framåt att läka sig själv.

Behandlingsteknikerna bygger på kunskap om hur organen påverkar varandra och vetskap om att en bra grundstruktur leder till att kroppens funktioner normaliseras. När alla organ och system balanseras kan det drabbade området återfå sin normala funktion och rörlighet.

Sedan 1992 har jag fixat nackar, lindrat huvudvärk och migrän, rätat ut krokiga ryggar och sneda höfter. Hjälpt folk med onda magar och förstoppning. Tagit bort smärta i knän och fötter och  byggt upp fotvalv, Jag har också hjälpt patienter att normalisera cirkulationen i kroppen och även att lätta på tunga tankar…

När du kommer till mig får du alltid en noggrann och grundlig genomgång av kroppen och en proffisionell bedömning som sedan ligger till grund för behandlingen

Osteopat Stockholm
Osteopati i Stockholm
Boka tid här

Patienthistorier

"M A G I S K A H Ä N D E R ! Nu förstår jag hur de måste ha känt sig som trodde jorden var platt men fick reda på att den var rund. Total förvirring."

Karin Tydén, Malmö

"Anders Björklund är klart bästa osteopaten i Sverige! Mjuk, varsam och följsam med kroppen och läser den som en öppen bok. 

Linda Franzén, Grästorp

"Han är fantastisk på att förstå integrerad medicin och hur allt hänger samman. Alltid hatten av för Anders!"

Jonas Alwin, Södertälje

"Bubblar av energi och glädje idag och nästintill helt smärtfri!! Så magiskt! Tack!

Stella Thors Berefelt, Saltsjö-Boo

"Anders har gjort det som inga andra inom sjukvården har lyckats med under alla år. Jag är så tacksam för att jag hittade hit "

Pernilla

"Anders är kanske den som med minst och mjukast medel åstadkommit den största förbättringen i hela mitt mående, utöver att lösa problemen från tidigare skador jag sökte hans hjälp för. "

Thomas R

"Tack vare Anders så har jag fått ny kännedom om hur jag kunde uppnå en medveten och avslappnad hållning där fokus för mig låg i att andas och slappna av i magen. Tack vare detta har jag lärt känna nya tillstånd av avslappning i min kropp och släppt gamla ingrodda mönster. Stort tack Anders för din expertis och hur du jobbar med subtil och kraftfull energi! "

Anders